Thursday, 19 February 2015

Family Vacation

IDah nama family vacation khenn, so enjoy la the moment with the family members.


Tapi sbb di zaman teknologi ni, henpon adalah dikira sebagai family member.


Orang bergelak ketawa beramai-ramai, dia ngadap henpon.


Time ambik gambar, dia pandai pulak join, pastu upload sana sini, dok announce family vacation disana sini, tapi orang taktau yg dia sikit pun tak nak join aktiviti family.


Dan jgn nak tuding org muda je cenggini, makcik pakcik yg kertu pun samaaaaaaa je!


P/s: online persona lagi penting kot, bila Jumpa face to face dgn org cenggini sebenarnya "kosong" jer, eh sakit pulak hati kite uols!


Sila enjoy gambar fresh dari ladang ni 

Wednesday, 18 February 2015

The Best Reporter/News goes to...

Gitu ye temah sekalian.
Apa2 la berita bonus dpt ke, kematian ke, accident ke, berlumba2 org nak laporkan pada group whatsapps masing2.
Konsepnya sharing is caring.
Tapi Masing2 nak tunjuk sapa paling cepat,sapa paling up to date.
Tapi kadang2 terlupa pulak nak check sohih ke tidak berita tu.
Bila ditegur share berita/gambar mengarut, dijawabnya kita "ala, gambar je punnn".
Fitnah ke tidak, itu belakang kira katanya.


Meh sini aku buat cerita pasal ko, semua org cerita pasal ko, siap share tanpa usul periksa, org baling molotov kat rumah ko sbb terkesan dgn cerita yg aku buat, rumah ko terbakar, mahu?  


Sekarang, sapa mahu tanggungjawab?

Wednesday, 11 February 2015

Sampai Bila


Saya tanya diri sendiri.
Sampai bila.
Sampai bila nak tulis grant.
Takkan sampai dah kertu.
Buat masa ni, okla kot.
Tapi nanti-nanti?



Hmmm.

Tuesday, 3 February 2015

Bogus Orthodontist

Saya baru tau yg ada khidmat buat braces daripada seseorang yg bukan dentist.



Errr.


Korang berani ke? Walaupun murah banget (ratusan je ok rega dia) korang berani gak?


Diorg ni tak buat x-ray kot, tahukah kenapa dentist suruh buat x-ray? Eh lupa pulak, diorg bukan dentist, mana dia tau.



Errr, ada yg pakai braces utk fashion ke? 




Adoillahhh, i cannot brain this!




By the way, takde lesen buat khidmat orthodontist kira dah salah di sisi sisi undeng undeng okehh.

Thursday, 29 January 2015

Kutu Beras

Saya ada soalan



Acaner kutu beras boleh tetiba ada dlm bekas beras kita? Padahal mmg rumah kita takde kutu beras selama ini.




Buat masa sekarang, kiteorg letak dlm fridge, a month ago kutu beras feeling rumah ni rumah dia, lepak dpn tv, atas carpet pun ada kutu beras, pelikkk okehhhh.



Lepas kite buang semua beras dan beras baru letak dlm fridge, kutu beras pun makin pupus, syukur ok!