Tuesday, 27 January 2015

Heavy Breakfast

Saya adalah manusia yg tak pandai breakfast secara kecil kecilan. Sebabnya saya malas nak carik snacks at 10am, hahahah.

Lontong and teh tarik peng.


Kuayteow soup.

Toast and butter, oh myyy!



Lama dah tak makan oat with milk,  macam dolu2 dkt Hengland, hihi.


Korang breakfast apa tadi?



Sunday, 25 January 2015

Rotan

Tabik spring kepada parents yg tidak menggunakan rotan.

Ye, saya mmg against penampor/tolak kepala.

Ada orang kata effect penampor dan rotan sama je, tapi saya rasa lain, sebab saya dah merasa kedua2nya.


Walaupun ada parents tak menggunakan fizikal punishments, tapi jgn lupa perkataan yg keluar dari mulut kadang2 lagi bisa dari rotan okehh. 


Rotan di ban, spanking boleh tak?


Saya bantah cadangan untuk ban rotan.



Korang?


P/s: saya beli rotan yg diameter nya lebih kurang 0.5cm dkt deretan kedai waterfront Kuching, 3 batang RM2 jer uols.


P/s: bayangkan kalu dpt guna rotan dlm kelas tutorial budak2 yg dah besar, confirm siap semua tutorial before dtg kelas.

Thursday, 22 January 2015

Kenapa makan dekat opis best?

Kenapa?


Orang yg paling sedih bila diorg kata food will be served but not for all meeting adalah saya.


Somehow roti jala masa meeting sedapnye adalah sangat sangat, hahahha.


I had this yesterday, orang lain yg meeting, tapi time makan diorg panggil saya, hahahahha.


Sedapnye menjilat jari especially the acars, yummehhh!

Tuesday, 20 January 2015

Baju

Zaman sekarang ni agak mudah sikit kan, ada jual dryer, buleh gak guna masa musim mcm gini. Cuma sheets pewangi baju utk dlm dryer je takdak jual dkt sini, kalu dkt Hengland, mmg ada.


Kalau takde dryer, self-service laundry bersepah dah sekarang ni. Pakkal ko kena tunggu turn especially musim hujan ni, ramainya org dkt self-service laundry sama naik dgn ramai org gi jualan hebat Parkson (exxagerate ni jemah oiii). Murah pulak tu berbanding kos beli dryer dan electric kan? Mmg no hal la kan musim hujan cengini..



Tapi kan, basuh baju tu senang je, sebab mesin yg buat.


Persoalannya,


SAPA YANG AKAN LIPAT?


Huwarghhhh! Stress acik bab baju ni wehh...

Monday, 19 January 2015

3 tahun

Pagi itu.
Sunyi.
Abah dah tiada.
Masih lagi terasa.
Pedih.




3 tahun.
Al-fatihah buat abah, Ujir Sadi.