Wednesday, 19 August 2015

Buli: Mohon Terasa


Kau kecoh anak kau kena buli sekolah, budak2 mintak duit la, ambik makanan anak kau la, rampas pensil warna la.


Kau marah.



Tapi kau dkt opis,  selamba badak paksa orang opis kau buat kerja kau, diulang, kerja kau. Kau pulak busy buat kerja yang boleh nampak kat mata orang lain yang kau buat kerja (nak naik pangkat khennn), padahal,kerja remeh2 yg juga kerja kau, kau suruh orang lain yang buat, hey itu kerja kauuulahh!


Tu belum lagi kes kat rumah.


Kau buli ipar duai basuhkan pinggan mangkuk, baju kau. Kau kat mana, engkau engkau kat mana? Yer kau tgh membute di dalam bilik dengan aircond full blast. Apa? Buat sama-sama lah hal urusan rumah? Memang takde dalam kamus kau, motto hidup kau, asal aku senang sudehhh!





Kau seorang pembuli


Photobucket

Wednesday, 12 August 2015

Pelajar Zaman Sekarang dan Adab.

Tak semua ok, tak semua yang zero adab. Ada yang bagus. Ini bukan adab lalu depan kita kena tunduk, bukan. Ini adab komunikasi.


Saya salahkan social networking. Untuk sesetengah kursus, kami gunakan FB sebab memudahkan kita dan pelajar untuk berkomunikasi. Tapi kan, mudah sgt bagi pelajar berhubung sampaikan terlupa adab. Agaknya terlupa bagaimana nak teknik tulis surat kepada seorang yang lebih berumur kot.


Tu belum message masuk betubi2, tanya soalan2 yang bagi saya seorang pelajar universiti yang berumur 20 tahun boleh pikir sendiri kot. And the best part, pelajar expect kita dok reply msg secepat mungkin, bagaikan kita mengadap hal dia je sepanjang hari. Pastu dok complaint lecturer tak de kat bilik, err err err. Appointment la wehhh!


Dan belum lagi masuk msg dari anonymous (of course la student kelas kita sendiri khenn) mengutuk bagi soalan assignment yg ridiculous. Sebelum kami keluarkan soalan, haruslah kami sendiri dapat selesaikan soalan itu. Diorg ni bajet nak soalan2 yang senang, supaya masa senggang boleh guna untuk tengok cerita korea, lepak dkt cafe usha orang, khennnn.


CGPA tu mmg nak kena maintain lebih dari 3.0 gak dik oii, tapi adab tu kasik 3.85.


Photobucket

Friday, 31 July 2015

A Story with Moral Values from a Man

It was 6.30am in the morning.

I was yapping like orang gila. 
And you think Yaya ambik pot ke? Takde nyeeeee.

Angry at Yaya because he had lost his wallet (rm3.50 inside, sikit je la tapi nak ajar responsibility khenn, eh duit byk ni buleh beli eskrem magnum kotttt) as well his water bottle.

Then his daddy came down.

He said, Yaya, let say you are grown up and become Batman. Rania (the girl he likes) suddenly is in danger, then you want to save her, but you lost your car key, so how?

Yaya said, no la Daddy, the car key is always attached to the batman suit.

Daddy said, but the thing is you forgot to put on your suit, so how? That is why you have to be responsible of things that you own.

Gituueww kau jah, nak bagi moral values kena ada superheroes gak.

Mak kau bagi moral values dgn libasan rotan jerrr

Monday, 27 July 2015

Promoter Berani Mati

Ganas gile tajuk kan, amekkaw!




Dulu saya pun pernah kena gak.

Saya kena dengan bini kawan saya.


Dia kata badan saya gemoks, masa tu berat dalam range 52-55kg.


Kalau masa tu gemok, taktau la sekarang ni apa, :p


Anyway dia hantar msg dkt Friendster, 
"eh taknak coba pakai korset bla bla ke, badan dah gemok kot".


Saya jawab
"Laki saya tak suka yg kurus-kurus, dia suka yang sedap2 jewwww"



Senyap terus.




Photobucket

Thursday, 23 July 2015

Casting

Cer logik sikit 


Muka bapak mcm sendu je

Muka mak pun dua kali lima



Tetiba anak cantek gilerrr


Tolong la casting tu biar logik sikit