Friday, 25 July 2014

6 Styles of Watch Malaysia For Women

Hi korang. Beraps hari lagi kot nak raya. Dah feeling sgt ni. Baju dah siap iron, siap pilih aksesori nak dipadankan okeh, over giler hihihi.


Korang pakai jam? Saya memang pakai jam, sebab saya tak suka orang tunggu sayatapi kadang-kadang terlambat jugak pegi appointment bila tersampuk jin diva, hikhikhikSatu lagi sebab saya pakai jam ialah sebagai aksesori. Ye lah uolspakai gelang omeh botingkek tingkek kang ada pulak perampok menunggu sambil membawa parangishhhbahayaLagi pun duit bukanlah datang bergolek untuk beli omeh selalu ye, so belilah jam, idokla semahal beno melainkan ko beli Cartier, Taghueur khennn..

So jam macamana uols beliYang besi, yang plastic, yang ada diamond, yang transparent, ehh macam-macam pattern jam zaman sekarang. Korang mesti nak tengok style jam yang adakanmana tau korang nak carik jam sempena hari rayasempena convocation ke dan majlis2 tertentukorang boleh la tgk disini‘6 Styles of Watch MALAYSIA for Women’ . Lepas tu kankorang boleh gak dapat idea nak memadankan jam ni bracelet jenis macammana.

1. Jam Tangan PVC / Sporty
Saya ada jam jenis uolsSaya beli sebab dolu2 saya suka pegi gym, main badminton and squash, so T-Bag  belikan saya jam nibarula sesuai dgn sporty attire kan. Eh japkesebenarnya T Bag suruh saya balik cepat dari gym, hihihi.


 2. Jam Tangan Besi / Dress
Yang jenis ni memang saya pakai every day. Senang nak match dengan apa2 pun. Tapi saya punye kecik je jam nye,nampaknya ada alasan kot nak beli jam baruhihihi.


3 Jam Tangan Fesyen
Bagi yang kekonon nak nampak indi boleh la kot beli yang cenggini. 


4. Jam Tangan Kulit / Formal
Saya paling suka style yang mcm niTapi saya jenis berpeluh, so memakai jam tangan kulit adalah no-no.  Saya hanya akan pakai kalau saya pegi majlis di tempat yang ada air-con, barulah tak berbau jam ittew.

 5. Jam Tangan Casual
Yang macam ni sesuai kalau kita bersantaiBoleh dipadankan dengan jeans atau summer dress. Summer dress kata kauuhihi.


6 Jam Tangan Digital

Ini adalah yang paling cool. Nampak sangat geeky nerdy,hihi. Tapi geeky yg cantek sebab it’s gold bebeh.


Apa pun stail atau jenis jam tangan yang korang pilih,janganlah takut nak padankan dengan aksesori atau pilihan baju sebab yang paling pentingtampil dengan penuh keyakinan dan bijak bergayaGituuuewww..

Korang nak tengok koleksi jam tangan wanita yangberkualiti dengan rekaan terkini?
Sila lah terjah website ZALORA Malaysia, jom online shopping uols. Click-click je, lepas tu 2-3 hari dah sampai, dah la free delivery uolspastu boleh pulak free return in 30 days.



Marilah marimari membelitunaikan kewajipan pada dirisendiri, hihihi.

Saturday, 19 July 2014

#MH17:Aku ke yg tak paham

Memang gomen Malaysia dah kawtim eh dgn pihak yg shot the missile tu eh? Mmg gomen dah pilih "eh ko tlg tembak MH17 eh?".
Dah tu, knapa ada yg blame gomen pasal MH17?  
Kiranya mcm ko jatuh sebab kawan ko tolak ko, tapi org yg tgk ko jatuh tu pegi blame parents ko.
Pelik tak?



Dah suratan nye begitu.
Mmg pahit. Sedih. Sayu.
Itulah qada' dan qadar.

Friday, 18 July 2014

#MH17


Sayu.
Al-Fatehah

Photobucket

Wednesday, 16 July 2014

#PayMeNow


Kosser sangat nak letak link budak pompuan mengamok sambil memegang steering lock tu.
Sapa nak tgk, carik sendiri, berlambak dkt FB tuh.


Bila dah marah kan, mmg hilang terus budi bahasa dan rasional.
Kita mesti sentiasa dok peringat diri kita supaya bertenang-tenang dlm keadaan marah.
Macam-macam boleh jadik kalau marah ni weh.


Selamat kegeraman uols melihat video ittew...
Photobucket

Monday, 14 July 2014

Tips untuk order two servings of food dkt mamak dgn perasaan kurang bersalah




Dua keping capati dgn kari ayam, pastu teh tarik kurang manis.
Tapi mkn cenggini tiap2 hari.
Agak2 sehat dak?


Hihihi