Wednesday, 11 November 2015

Kekumbangaan dan kebungaan


Saya tak tau la ada ke tak perkataan sebegitu rupa.

Persoalannya, 

Bagaimana menilai kekumbangaan seekor kumbang

dan kebungaan setangkai bunga?

Dalam bahasa kasarnya, betapa lelaki/pompuannya diri mu?

Bagi si lelaki, perlukan tahu merepair paip?

Bagi si perempuan, perlukah tahu menjahit baju?


p/s:
Only random thought, sebab acik tak pandai jahit baju, lepas tu oven acik gila, sapa nak repair?

Photobucket

Tuesday, 10 November 2015

Peak Hours


Pakcik makcik nenek atuk dan sesiapa yang tidak berkerja waktu normal, 

janganlah anda tolong memeriahkan suasana di jalan raya pada waktu peak hours.

Masa waktu peak hours ni la acik yang cute ni ha bertukar menjadi rempitan jadian.

Acik sup sap sup sap cilok nak hantau anak acik masuk sekolah.

Lepas tu acik sup sap sup sap nak hantau si kecik masuk nursery.

Lepas tu acik sup sap sup sap pegi opis.

Bahaya tauuu pakcik makcik nenek atuk yg memandu secara perlahan berada di jalan raya pada waktu cenggini.

Dan pakcik makcik nenek atuk mengundang makian.

Kalau nak memandu gak pada waktu cenggini, pastikan pakcik makcik atuk nenek cukup rempit taww!




Photobucket

Tuesday, 13 October 2015

Victimized


Orang kalau rasa dia je la yg betol


dia je la bijaksana


dia je la boss


Kalau tetiba orang tak suka dia


orang tak dengar cakap dan arahan dia yg suka menambah2 kerja yg tak perlu tu


Dia pun rasa dia adalah mangsa keadaan.


Katanya orang dengki kat dia.



Tapi tak pernah pulak dia pikir apa dia buat sampai orang menyampah sgt kannn?



Mangsa sangat kau kaaaannn?


Citpooodaaaaahhh!

Photobucket

Monday, 12 October 2015

PhD kau senang je!


Takde istilah "olohh, PhD area study ko tu senang je, aku punya susah, patutla ko boleh abis cepat".


There is no such thing.


Semua field of study pun ada cabarannya.



Jangan cepat sangat nak juihkan bibir tu.


Ko ingat ko cantek?


Photobucket

Friday, 9 October 2015

Mimpi Best


Saya mimpi


Saya mimpi beli gelang omeh rega RM17,000.


Dalam mimpi pun saya tak percaya saya beli barang cenggitu selamba badak.


Saya throwback sensorang, saya tanya diri sendiri, tang mana saya dpt idea beli gelang mahal nm di zaman cenggini.



Saya masih tak dpt jawapan.



So saya membuat kesimpulan, maybe banyak sgt iklan Ar-Rahnu.


See how macamana saya pikir? Genius khenn?


Wakakakaka!



Photobucket