Thursday, 18 June 2015

Dilema woo woo woo




Dilema bulan puasa adalah 


* malas nak gi bazar ramadhan sebab humang ai manusia punya lah ramai dan kalau nasib kau tak berapa baik, ko tak dpt yg sedap, pastu ko kutuk,  mulut dah mcm machine gun.
*malas nak gi buffet hotel sebab aku rasa hassle dan juga dah kertu ni tak berapa layan buffet di dalam bulan puasa.
*malas nak gi makan kedai sebab anak kecik, sementara nak tunggu azan, makanan ko dah tak cantek macam dalam magazine dah, so sad.
*dan yang paling terutama adalah tak kosser nak masak.


Kan best kalau ada personal chef.
Takpun ada orang antor mangkok tingkat kat rumah.



Hehehe, ini namanya banyak lemak!



Photobucket

Wednesday, 17 June 2015

Selamat Berpuasa di bulan Ramadhan

Ye uols, Selamat berpuasa.




Jgn selpi depan masjid tapi tak masuk pun masjid tawww!


Hikhik..


Tuesday, 16 June 2015

In Trend

Mak saya cakap trend dkt kelumpo pakai baju blouse kotak2..

Ye, mak saya fashion-concious gituu.

Tak anaknya tidak ok.

Yg anaknya tahu, makanan apakah yg tgh fofular.


Inilah cupcakes yg tgh glam skang.

Onde-onde cupcakes or pandan cupcakes with gula melaka syrup. Sepatutnya ada dessicated coconut, tapi ada aku kesah ke *flips hair*.

Korang layan la gambar, acik tak buat utk jual, acik buat sebab selera acik besaaaaaarrrrrr. 


Hheehehheeheh

Sunday, 14 June 2015

Ko cantek?


Nak cantek lepas ada anak ni kena ada banyak kerjasama. Ada backup (utk jaga the anak2), bole lah ko pegi berzumba bergym bagai. Takde kalu, kena gigih, buat la yoga ke, lari atas threadmill kat dlm rumah ke, gitu.

Lepas tu nak kena buat facial. Duit duit, di mana kau duit. Ni pun kena ada kerjasama, sapa nak jaga anak, buat all the house chores masa muka ko diuli uli aidilfitri?

Lepas tu nak kena pandai pilih baju. Tak kesah ke mahal atau murah, asal nampak bergaya yaww. Ni pun kena ada kerjasama, acaner nak pilih baju kalau anak ko dah tarik baju, bag, nangis2 anak nak balik rumah sbb terlepas cerita upin ipin.

Gitu uols. Kepada sapa yg kekal cantek bergaya dengan anak2 yg kecik2, rumah pun dlm keadaan tiptop dan tiada helper atau backup plan, saluteee!


P/s: acik nak mandi, pakai bedak sejuk lima inci, dgn harapan acik cantek mcm salma hayek, daaaa

Saturday, 13 June 2015

Advice for all Final Year Project Presenters

During your presentation,
no matter how confused you are,
even the questions are like wtf
do not begin your answer with the following words
"My supervisor said ..."
Ko punye projek akhir ke supervisor ko punye ni?
p/s: walaupun student aku taktau pun kewujudan blog ini, tapi kira aci la utk students lain.
Photobucket