Thursday, 19 March 2015

Adab ber-email

Rasanya macam semua orang dalam dunia yang pandai membaca dan menulis, macam semua pun ada email kan? Eh, lantaklah password utk email tak ingat, yang penting password Facebook tak dilupa, hoiii mana buleh lupa password Facebook ok, tu kan sumber gossips abadi, wakaka!


Tapi tu la kan, selama ni saya cukup menyampah dengan orang yg suka Reply-to-All. Kejadahnya kan, apa yg ko nak sampaikan utk that certain people, ko email je la dia. Takyah la membuat aku teruja ketika membuka email ok. Ni kadang2, nak bergurau dengan certain people pun reply to all, aku karate kempiter ko kanggg!


Tapi semenjak terpaksa memegang jawatan management yg di tahap sendu ini, baru saya perasan, bila org email that person yg bertanggungjawab, and org tu tanya pasal something or bagi opinion yg kita taktau nak jawab mcmana, kita tetap kena reply email itu dan ckp kita akan usaha cari jawapannya. Org yg menerima email tu confirm appreciate lah usaha kita tu, tapi jgn plak ko buat bodow je khennn, carik la solutions and update lah org yg berkenaan ASAP.



Sebenarnya saya tgh bengang yg saya email a gov agency and diorg tak reply langsung, and it is about money, so extra hangen lah diriku ini! 

Okbye, nak tdo, harap jgn mimpi hantu mcm semlm, eeeee.

Photobucket

Thursday, 19 February 2015

Family Vacation

IDah nama family vacation khenn, so enjoy la the moment with the family members.


Tapi sbb di zaman teknologi ni, henpon adalah dikira sebagai family member.


Orang bergelak ketawa beramai-ramai, dia ngadap henpon.


Time ambik gambar, dia pandai pulak join, pastu upload sana sini, dok announce family vacation disana sini, tapi orang taktau yg dia sikit pun tak nak join aktiviti family.


Dan jgn nak tuding org muda je cenggini, makcik pakcik yg kertu pun samaaaaaaa je!


P/s: online persona lagi penting kot, bila Jumpa face to face dgn org cenggini sebenarnya "kosong" jer, eh sakit pulak hati kite uols!


Sila enjoy gambar fresh dari ladang ni 

Wednesday, 18 February 2015

The Best Reporter/News goes to...

Gitu ye temah sekalian.
Apa2 la berita bonus dpt ke, kematian ke, accident ke, berlumba2 org nak laporkan pada group whatsapps masing2.
Konsepnya sharing is caring.
Tapi Masing2 nak tunjuk sapa paling cepat,sapa paling up to date.
Tapi kadang2 terlupa pulak nak check sohih ke tidak berita tu.
Bila ditegur share berita/gambar mengarut, dijawabnya kita "ala, gambar je punnn".
Fitnah ke tidak, itu belakang kira katanya.


Meh sini aku buat cerita pasal ko, semua org cerita pasal ko, siap share tanpa usul periksa, org baling molotov kat rumah ko sbb terkesan dgn cerita yg aku buat, rumah ko terbakar, mahu?  


Sekarang, sapa mahu tanggungjawab?

Wednesday, 11 February 2015

Sampai Bila


Saya tanya diri sendiri.
Sampai bila.
Sampai bila nak tulis grant.
Takkan sampai dah kertu.
Buat masa ni, okla kot.
Tapi nanti-nanti?



Hmmm.

Tuesday, 3 February 2015

Bogus Orthodontist

Saya baru tau yg ada khidmat buat braces daripada seseorang yg bukan dentist.



Errr.


Korang berani ke? Walaupun murah banget (ratusan je ok rega dia) korang berani gak?


Diorg ni tak buat x-ray kot, tahukah kenapa dentist suruh buat x-ray? Eh lupa pulak, diorg bukan dentist, mana dia tau.



Errr, ada yg pakai braces utk fashion ke? 




Adoillahhh, i cannot brain this!




By the way, takde lesen buat khidmat orthodontist kira dah salah di sisi sisi undeng undeng okehh.