Monday, 27 July 2015

Promoter Berani Mati

Ganas gile tajuk kan, amekkaw!




Dulu saya pun pernah kena gak.

Saya kena dengan bini kawan saya.


Dia kata badan saya gemoks, masa tu berat dalam range 52-55kg.


Kalau masa tu gemok, taktau la sekarang ni apa, :p


Anyway dia hantar msg dkt Friendster, 
"eh taknak coba pakai korset bla bla ke, badan dah gemok kot".


Saya jawab
"Laki saya tak suka yg kurus-kurus, dia suka yang sedap2 jewwww"



Senyap terus.




Photobucket

Thursday, 23 July 2015

Casting

Cer logik sikit 


Muka bapak mcm sendu je

Muka mak pun dua kali lima



Tetiba anak cantek gilerrr


Tolong la casting tu biar logik sikit

Saturday, 18 July 2015

Tidak Mahu Menyesal


Benda yg paling saya terpaling menyesal masa membesarkan anak (macam kan anak kau dah abis spm je kannn, padahal baru darjah 2), adalah tidak buatkan anak saya  (specifically si Yaya) enjoy masa kecilnya.

Maybe sebab Yaya adalah bahan "eksperimen" bagi young parents macam kami.

Mungkin juga sebab masa Yaya kecil, saya bertungkus lumus abiskan PhD saya.

Sampai ke hari ini saya rasa tidak puas menikmati masa Yaya kecil.

Sebab itulah niat saya adalah tidak mahu tenggelam dlm urusan kerja berpanjangan, saya tidak mahu pegang apa2 jawatan top management, saya tidak mahu menyesal dikemudian hari, walaupun sebenarnya jika ditanya, apa cita2 sebenar saya, 


Jawap saya


Saya nak jadik bos, 


Belum abis di situ, 


Di Putrajaya


Tapi saya tidak mahu menyesal kerana Yaya, Suri dan Wandi adalah hidup saya.


Mujur ada kawan2 yg tlg buatkan video zaman dahulu kala di Hengland.


https://www.facebook.com/iskandar.zakaria.108/videos/10150248366769139/


Feeling pulak.


Selamat Hari Raya kepada pembaca blog sendu ini. 








Wednesday, 8 July 2015

Soap Opera

Korang baca newspaper?
Alah, korang pun mesti ada baca dkt facebook kan..
Pasal masalah Jibby dengan Bik Mama.
Kesiannnnnnn..


Tapi dah panjang sangat cerita Jibby ni..
Dari cerita sangkut paut kes C4 (ehem ehem )
sampai la
kes report from WSJ.


Aiyohh..
Udoh ler, we need new drama.
Cerita yang ini agak boring sebab we never can guess what is the ending.
Kalau drama cikai dalam tv, sonang je teka
Walaupun senang je nak teka, tapi tetaplah kau nak tgk endingnya, heran sungguh!
Sebab HERO DIA HENSEM laaaaaa khennn.


Tapi the real life soap opera cerita Jibby and Bik Mama ni, 
hero tak hensem...
hikhikhik


So, 
Cepatlah kasik abiss oiii...


Photobucket

Thursday, 18 June 2015

Dilema woo woo woo




Dilema bulan puasa adalah 


* malas nak gi bazar ramadhan sebab humang ai manusia punya lah ramai dan kalau nasib kau tak berapa baik, ko tak dpt yg sedap, pastu ko kutuk,  mulut dah mcm machine gun.
*malas nak gi buffet hotel sebab aku rasa hassle dan juga dah kertu ni tak berapa layan buffet di dalam bulan puasa.
*malas nak gi makan kedai sebab anak kecik, sementara nak tunggu azan, makanan ko dah tak cantek macam dalam magazine dah, so sad.
*dan yang paling terutama adalah tak kosser nak masak.


Kan best kalau ada personal chef.
Takpun ada orang antor mangkok tingkat kat rumah.



Hehehe, ini namanya banyak lemak!



Photobucket